hurtig taco

Overskriften burde nok hedde. Nemt - nemt - nemt!  Taco er bare slet ikke til at spise ordentligt. Og det smager da for godt til kun at spis...

torsdag den 12. marts 2015

mit køkken.

Jeg tænkte,  idag vil jeg give en rundtur i mit køkken. mht. hvad jeg synes er uvurderligt, for egentlig at gide og være her.

Her i huset kan vi godt lide det stilrene apple og at det taler sammen med hinanden. Og ikke mindst det er nemt.
Derfor har vi også nogle små features i køkkenet, der blot bliver brugt mere og mere.
Men først..

En gammel iphone 4s. i køkkenet?
Ja da. Den taler sammen med vores fastnet telefon, så ringer den så ringer denne lille iphone også. Vores mobilnet er desværre for ustabilt endnu. Så den kommer bare med udenfor.
Denne lille tlf. er også min opskriftsamling, bruger den som opslagsværk på nettet, det er også den der afspiller radio når jeg render i køkkenet. Det er mit minutur, har stadig ikke fundet det gamle igen, efter køkken ombygning. Nu leder jeg selvfølgelig heller ikke mere.
Så lad lige vær med at smide din gamle smartphone ud. De kan stadig bruges til noget smart.

Den lille runde kontakt er til lyset, Phillips hue  - Mandens legetøj - :)


Min elskede krog. Ynder at sidde her med en kop kaffe og bare slappe af foran computeren og lede efter inspiration.

Køkkenet er mit tilholdssted og jeg elsker at bruge meget tid her.

Mit skab til kogebøger.  Her finder man mig, siddende på gulvet og kigge i den ene bog efter den anden, som jeg har gjort så mange gange før. Og jeg elsker det stadig.


Og det du ser på skærmen er mig, der er ved at skrive det du læser. Stadig uden billeder da, jeg er ved at tage det. Kryptisk :D

I den her tid, får jeg ikke lavet meget i køkkenet, jeg sidder faktisk meget foran computeren. Da jeg virkelig gerne vil lære at lave apps. Og det er ikke bare liige. Vil egentlig gerne tage noget fjernundervisning men kan ikke finde noget, og så må jeg jo ty til nogle kursusvideoer, de er gode ingen tvivl om det. Men det andet giver ligesom en commitment også fra min side.
Så kender du til noget fjernundervisning på xcode, så sig endelig til.

søndag den 1. marts 2015

ingen kulinarisk oplevelse idag!

Det er vidst så sandt som det er skrevet.
Jeg har med lys og lygte ledt efter den helt rigtige stænkplade. Jeg ville have en der er hvid. Men det skulle da vise sig noget sværere, end først antaget.

I diverse byggemarkeder reklamerer de alle med hvide stænkplader i glas. Der er blot det ved det - De har alle et grønligt skær. Det var jeg bare slet ikke interesseret i, nu når mine vægge er kridhvide.

Så på nettet måtte jeg da kunne finde én. Ja, til 1500 kr. Der er jeg måske for jysk, det ved jeg ikke, men det er jo bare en plade der skal hænge på en væg.

Så nogle gange er det jo det åbenlyse der er sværest at se. Hvorfor ikke tage til et køkkenfirma og se hvad de har. Og minsandten jo, en hvid glasplade, uden det skær.
Og så fortalte den flinke ekspident mig, hvorfor de har det. Det er åbenbart jernioner der er ikke fjernet??? Ok. Og så til den nette sum af 255,- Tusind tak til HTH, I har reddet mit køkken. Der nu er helt færdigt!
Så blev der da lidt HTH alligevel.

tirsdag den 24. februar 2015

Nudler med bouillon

Det her vejr giver en lyst til nogle ekstra vitaminer specielt når man ikke er helt på toppen. 

Nudler med hønsebouillon. 
Opskrift.  2 pers. 
Bouillon. 
3 dl hønsebouillon som dine grøntsager skal koges i. 
Steg kyllingestykkerne og tag dem op af panden.
Kog nudler som pakken anviser. Jeg bruger 1 firkant pr. person. 
0,5 broccoli i små buketter
2 ml. Størrelse gulerødder i tynde skiver. 
0,5 rød peber i strimler
150 gr. Hvidkål i strimler 
1 lille porre. 
1 -2 tsk. Fish sauce. 
Svits alle grøntsager efter kyllingen, i et par minutter. 
Tilsæt bouillon og lad dine grøntsager koge til de stadig er al dente. 
Smag til med salt peber evt. Lidt citronsaft. 
Inden servering lægges kylling tilbage i panden for lige at få varmen igen. 


onsdag den 18. februar 2015

Indlæg om sovs

Det blev jo vinderen af den lille afstemning og det er bestemt ikke glemt. Det er blot et større projekt i den daglige trummerum. Men jeg vil rigtig gerne fortælle, hvad jeg skriver om.

Min blog handler om dagligdags mad og kage. Og derfor har jeg valgt at skrive om dagligdags sovs, derfor ikke sauce. 

Derfor: Sovs kom til de danske køkkener da grøden blev mindre populær og kartoflen vinder frem. 
Og det er derfor vi i dag har den brune sovs.


Ja, jeg læser også i aviserne at, danskerne, specielt den yngre del ikke længere spiser traditionel dansk mad. Ok, så må jeg være lidt atypisk. Godt nok er jeg blevet 34 år, men elsker dansk mad!

Jeg er vokset op på brun sovs og jeg laver det stadig regelmæssigt, godt nok ikke hver dag som min mor gjorde førhen. Men det smager jo godt.

Den danske mad med sovs og kartofler, kan godt være en anelse flad og fed i smagen og det sure element i form af syltet asier eller måske tyttebær, klær den rigtig godt og giver et ekstra element i hele oplevelsen af ens aftensmad. Du/I har brugt tid på at tilberede din mad, så giv dig selv tid til, at spise den også.

Den tidligere så højhellige kartoffel, er blevet udskiftet med ris og pasta, én af årsagerne er den er mere besværlig og den har vi sku spist hele livet og den er kedelig.
Men er kartoflen kedelig? JA, hvis vi altid tilbereder den på samme måde, og spiser den til det samme. Så er den kedelig.

Vi kunne jo prøve noget andet.

Har du mod på det?

At udehule din bagte kartoffel og blande det med noget skinke og lidt godt reven ost og så tilbage i kartoffelskallen og ind i ovnen igen i 5-7 min. Husk altid at smage til med salt og peber. evt. med lidt chili?