hurtig taco

Overskriften burde nok hedde. Nemt - nemt - nemt!  Taco er bare slet ikke til at spise ordentligt. Og det smager da for godt til kun at spis...

fredag den 26. september 2008

smørcreme

redigeret d. 14. feb. 2011

Smørcreme er uundgåeligt når man arbejder med sugarpaste.

85 gr. smør
175 gr. flormelis.
evt. 1 spk mælk og smagsaroma.


pisk smøret blødt og cremet ved at  tilsætte flormelis lidt af gangen og pisk indtil al flormelis er blandet i.
Er smørret lige fra køleskabet så kan det godt være lidt vanskeligt komme igang.
Det handler virkelig om at smøret bliver rørt igennem i maskinen. Jeg plejer at gøre det min. 8 - 10 minutter som minimum. kan du ikke få den rigtig "blød" giver jeg den en lille skvat mælk. starter med en spsk. Det kan ikke reddes bagefter

Der kan herefter tilsættes lidt aroma hvis det ønskes, eller blot lidt vaniliesukker (flydende vanilie kan også bruges, har en mere kraftig smag så pas på med dråberne)

jeg har farvet min lyserød, da jeg skulle bruge den til at øve mig på roser i smørcreme. Det skulle gerne
vise, den creme konsitents der gerne skulle opnåes. :)

Den blev lige blød nok, men det blev da til en blomst efter nogle forsøg. Har du mod på at prøve, så skal du bare gøre det, det er super sjovt.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Mette...
Faldt lige over din fine blog... Det smørcreme.. er det også noget som du bruger til at smøre kagerne op inden du overtrækker dem med sugarpaste? Og bruger du usaltet smør?
På forhånd tak
Anne

mette sagde ...

hejsa
Ja det er bare en general smørcreme som jeg også bruger til at smøre kager op med. Og gør du for arbejdet godt mht. opsmøring får du et fantastisk resultat, når fondant kommer på. Et dårligt forarbejde kan ødelægge en hel kage. Jeg smørrer gerne op ad flere gange. Og jeg fortrækker usaltet smør, men har også brugt alm. i mangel på andet og jeg synes det var ok.

Anonym sagde ...

hej har du en opskrift med chokolade smag

mette sagde ...

åh lige på stående fod har jeg ikke en. Har længe villet afprøve det, men er endnu ikke kommet så langt så desværre.

Mirjam sagde ...

Hej Mette :) Tusind tak for din rigtigt gode opskrift! Nu ville jeg bare lige høre: hvor lang tid kan smørcreme holde i køleskabet hvis man har noget til overs?
Kh - Mirjam M