hurtig taco

Overskriften burde nok hedde. Nemt - nemt - nemt!  Taco er bare slet ikke til at spise ordentligt. Og det smager da for godt til kun at spis...

mandag den 22. november 2010

tylose, sugarpaste,fondant og flowerpaste

Ja, hvad bruges tylose til?
I forbindelse med sugarpaste/dekorfondant/flowerpaste. Ja mange navne er der og det er ikke ved det hele der har den store forskel.
Som jeg har fået fortalt det er det sådan her: (Sig endelig til hvis det er forkert)

Sugarpaste, indeholder mælkepulver... Den har jeg lidt svært ved at forstå, for min hjemmelavede sugarpaste indeholder jo ikke mælkepulver

(dekor)fondant er uden mælkepulver, den jeg bruger købes i Kagebutikken. Den dufter Fantastisk og er den der smager bedst. bruges ren til at overtrække kager med.

Flowerpaste. Bruges til modellering af blomster. Det bliver hårdt! tørrer lidt hurtigere, er min erfaring ihvertfald.

Jeg blander 200 gr. fondant med 1 tsk tylose og så har jeg en flowerpaste. vær blot opmærksom på, at efter de to er æltet godt sammen, skal det hvile lidt. Du kan sagtens mærke forskel på, hvornår det er klart. Det er så meget nemmere at arbejde med.
proceduren ved brug af sugarpaste er den samme. Også hvis du har prøvet min opskrift på en hjemmlavet paste.

Tyloselim
Jeg bruger ikke længere vand, når jeg modellerer. Jeg laver min egen tyloselim. Og endelig har jeg fået noget at bruge min mælkeskummer til.. ENDELIG.... Juhuuuu... 
kogende vand, med lidt tylosepulver. Laver aldrig mere end 75 gr. vand og ½ tsk tylose.  Det kan ikke holde sig uendeligt, der bruges jo ikke meget og det er så nemt at lave.

Marcipan og sugarpaste / fondant.

Marcipan er på nogen punkter lig sp / fondant og andre ikke.
For mig er den eneste lighed at de bruges til nogle af de samme ting. Eks. at overtrække kager og der modelleres også i marcipan. Personligt har jeg aldrig arbejdet i marcipan så min erfaring er derfor også meget begrænset.

Men, marcipan og fondant kan blandes helt op til 50 / 50. Ellers skal der altid være en større procentdel af sp/fondant. Hvorfor kan man spørge? Ellers får du ikke de gode kvaliteter som som sp/fondant har.

Hvorfor blande det? For at få smagen af marcipan og de gode egenskaber fra sp/fondant. Men, tildækker du din overtrukne kage med marcipan el. sp/fondant, så kan du meget let risikere at den kommer til at svede. Og hvor vil det være synd efter sådan et stort arbejde.

2 kommentarer:

sabrina sagde ...

hej mette
kanman bruge gum tex i stedet for tylosepulver til at lave sugarpaste til blomster?

mette sagde ...

hejsa
jeg har aldrig prøvet gum tex, det er et af wiltons produkter. men jeg efter hvad jeg ved, så er det deres produkt istedetfor tylose, og det skulle fungere fint, er hvad jeg har hørt. Spurgte engang i Specialkøbmanden, for så var jeg fri for at bestille det hjem over nettet. Det kunne være sjovt at høre hvad din erfaring er med det, hvis du prøver.