hurtig taco

Overskriften burde nok hedde. Nemt - nemt - nemt!  Taco er bare slet ikke til at spise ordentligt. Og det smager da for godt til kun at spis...

lørdag den 26. februar 2011

forskellen på royal icing og buttercream (smørcreme)

For den nye begynder i kage universet er der mange begreber at holde styr på. Derfor vil jeg lige give et par linier om royal icing og buttercream (smørcreme). Mange bruger de engelske ord, derfor skriver jeg dem også her.

Royal icing: er en glasur, men ikke med en konsistents som en traditionel glasur på flormelis og vand. Det er past. æggehvider, citronsaft og flormelis.RI vil tørre helt op.

jeg laver den på slum. Men opskriften er. 1 bæger past. æggehvider.
                                                               1 tsk. citronsaft.
                                                                sigtet flormelis, har altid en hel pakke klar, for konsitensen afhænger af hvad du skal lave.

Royal icing (RI) er let at arbejde med, den skal være luftig og let trække hen over kager, skrive med el. blomster

Buttercream (smørcreme) er baseret på smør og flormelis. Bruges til at "crum coate" kagen med og som et beskyttende lag mellem kage og fondant så overfladen bliver helt pæn og skarp. Det kan også bruges som fyld i en kage evt. tilsat smag.
Den tørrer ikke op på samme måde som RI der tørrer op som en glasur.   

2 kommentarer:

lone hansen sagde ...

Hejsa hvis man har valgt at kæbe en spand Royal icing er det så kun past æggehvider jeg mangler at blande med ??? For at få den ønskede konsistente

mette sagde ...

Er det en færdiglavet royal icing du har købt? For den burde være klar til brug, hvis du har den. Royal icing har lidt den samme konsistens som spartel til en væg. Jeg har aldrig købt den færdiglavet, så fortæl endelig hvordan det gik.
Jeg har engang set og lugtet til wiltons færdiglavede og det skræmte mig lidt. Lugtede lidt som modellervoks. Men det er mange år siden. så mon ikke de har lavet den om siden.

Hvilket mærke har du købt?

Mette