hurtig taco

Overskriften burde nok hedde. Nemt - nemt - nemt!  Taco er bare slet ikke til at spise ordentligt. Og det smager da for godt til kun at spis...

mandag den 13. oktober 2008

en let kalla

En let blomst, som du let kan lave uden den "rigtige" kalla-cutter.Værktøj. Et kræmmerhus (foldet af et A4 ark.) skumpude, ballingpen (kødben), ståltråd, rullepen og en hjerteform.


Form en kegle som vist på billedet, sæt ståltråden op i bunden af keglen og lad det tørre. Gerne natten over.
Tip: lav en lille bue på den ende af ståltråden der skal fæstnes inde i keglen, så ryger den ikke så let ud.
Rul din masse tyndt ud. husk athave majsstivelse under, så det ikke hænger fast.Istedet for en decideret kalla "cutter", bruger jeg en hjerteudstikker til småkager. Min er hjemmefra og bringer nogle dejlige minder med. Den skal gerne passe sammen med den kegle du har lavet tidligere.

Har du en balling pen, så kør den rundt om kanten, halvt på sugarpaste, halvt udenfor.
hjertet ligges hen over kræmmerhuset, så spidsen peger nedaf og samles med de to buer oppe ved spidsen af kræmmerhuset, de samles ved at ligge den ene bue ovenpå den anden. Det er en god ide at pensle en lille smule vand imellem lagene.


Vandet vil fungere som lim.


Buk siderne forsigtigt op som på billedet, og lad det stå og tørre minimum en halv time. Det vil ikke være fuldstændig tørt, men nok til at kunne samle din kalla.Din færdige kalla. Hvis du har lyst kan du pensle lidt farvet pulver på.

se flere eksempler på kalla under "gulerodskage"

Ingen kommentarer: