hurtig taco

Overskriften burde nok hedde. Nemt - nemt - nemt!  Taco er bare slet ikke til at spise ordentligt. Og det smager da for godt til kun at spis...

lørdag den 9. april 2016

Bløde tostada med majs og kylling.

Bløde tostada eller bare bløde fladbrød med varme majs og marinet kylling. 
Serveret med ovnbagte søde kartofler. 
 
De varme majs. 
På en varm pande med olie. 
1 hakket løg sauteres gennemsigtig. Tilsæt 0,5 rød chili i tynde skiver. 1 gulerod i tynde skiver. 1 fed hvidløg og et par skefulde vand. Lad det lige koge und i et par minutter. Tilsæt en dåse drænet majs. 3 soltørrer tomater der er hakket. 
1 spsk. Hakket syltet peberfrugt. Smag til med salt og peber. 
Toppet med feta og en spsk creme fraiche. 

Fladbrød: 
2,5 dl mælk
2 spsk flydende fedtstof
Ca. 4 dl mel. 
0,5 tsk salt 
Æltes sammen og hvile ca 30 min. 
Deles i 4 og rulles tynde. 3-4 mm. 
Steges på en varm pande med olie på. 
Når den begynder at få brune plekter skal sen vendes. Tager kun et minut eller 2. 

Kylling skåret i strimler. 
Marines i et par skefulde surmeælksprodukt med røget paprika i en halv time mindst. 
Steges på en pande. Jeg brugte en filet til 2 personer. 


søndag den 13. marts 2016

citron og rosmarinkylling, pasta og foccacia brød.

Idag er det søndag! og så skal vi have lidt godt til ganen. Jeg har endelig haft tid til at gå tilbage i mit køkken og bare nyde at lave mad, der tager lidt tid.

Pasta og kylling, det tager da ikke tid? nej, men jeg langtids steger min kylling og så gør det.
105 gr. i 1 - 1,5 time.

Brødet skal hæve i to timer inden det skal i ovnen.
Har du aldrig bagt foccacia brød. Så gør det. Det smager så godt, og er rimelig let at lave.

så skal vi bare have pasta med pesto til. simpelt mad, men lækkert.


torsdag den 31. december 2015

Chokolade mousse

Det holdes simpelt. Chokolade mousse
Jeg har brugt mørk chokolade med appelsin. 
100 gr. Chokolade
1,5 dl mælk. 
0,5 tsk gelatine pulver
2 bæger past. æggehvider
1 spsk sukker. 

Varm mælken op- må ikke koge-. Brug halvdelen til at smelte den hakkede chokolade. Og tilsæt det sidste gradvist. Det hele skal være en homogen masse. Og tilsæt gelantinen mens den stadig er lunken.  De piskede æggehvider får tilsat sukker og piskes til en konsistens der holder sig selv, når/ hvis skålen vendes på hovedet. De to dele foldes sammen. 
Tag først lidt af æggehviderne over i skålen og røres sammen. Dernæst over i de resterende æggehvider. Det skal foldes sammen for at bevare luft. Sættes på køl for at sætte sig. 

De her klar til pynt om et par timer. 

søndag den 20. december 2015

Julens stress.

Jeg synes denne årstid kan trække tænder ud. Mørkt og meget travlt på arbejde. Jeg har længe ledt efter en måde at slappe af i tankerne og bare stresse af. Kan sidde stille og bare stoppe med at tænke. For jeg tænker meget nemt arbejde. Jo, det er nok en erhveevsrisiko når man vælger en lederstilling. Men dermed ikke sagt det er holdbart, nødvendigt eller særlig smart. Og så så jeg tv igår. Malerbøger for voksne er åbenbart et hit i år. Det må jeg prøve tænkte jeg. Det koster jo ikke en bondegård. Så nu er jeg igang. Det er dæleme hyggeligt. Jeg bliver vidst ikke færdig idag. Og de har ret! Stresser af ved det. Og tænker kun på at male. Skal lige over at det er børn der maler i bøger - men nu er det bare hyggeligt.

Nu har jeg været igang i nogle timer  - ja, nogle timer. og hvad er der sket. Ja, min puls er heeeelt nede. Jeg sidder ligeså stille med et tomt hoved. Og det sker ikke ret tit, jeg ikke tænker på noget som helst. Jeg sidder og maler på den rigtige side af stregerne og bliver glad for farverne og de minder der pipler frem. Dengang man malede som barn, men også den lysegrønne farve den minder mig om forår.