hurtig taco

Overskriften burde nok hedde. Nemt - nemt - nemt!  Taco er bare slet ikke til at spise ordentligt. Og det smager da for godt til kun at spis...

søndag den 7. april 2013

Brød med surdej.

Jeg må indrømme, at jeg for tiden ikke for bagt så mange kager. Jeg er blevet rigtig glad for det salte køkken og udfolder mine tanker der for tiden.

Jeg bager jo stadig, og køber mel i lange baner når jeg kan finde noget billig hvedemel.

Skal jeg bage brød, vil jeg gerne bruge hvedemel med protein i, det skulle have en effekt på brødets hæve evne. Derudover har også honning en hævende effekt.

Jeg blev anbefalet en hjemmeside der hedder www.broedet.dk og det er virkelig en god side.
Jeg har taget min inspiration der og som altid, modificeret det lidt, så det passede til, hvad jeg lige har i køkkenet.

Dette brød er langtidshævet og bagt med surdej.


Opskriften er meget simpel.

0.5 dl. sur dej,
3 dl. vand.
5 gr. gær
0,5 tsk salt.
1 tsk. honning eller sirup.

Alt dette røres sammen

50 gr. grahamsmel
50 gr. rugmel
300 gr. hvedemel.

rør det sammen. I de første 5 min. på et roligt tempo på din røre maskine, og de næste fem fuld skrue.

Din dej skal være fast og glat, men den må gerne være en smule klistret. Er den ikke en smule klistret er det min erfaring at brødet nemt kan blive tørt. Melet har de næste mange mange timer til at suge det sidste væde. Den skal nu ligge 16 timer i køleskabet.
Når de 16 timer er gået, vælter jeg forsigtig dejen ud på en bageplade, drysser den med lidt mel og lader den ligge tildækket i et par timer.

Bages ved 200 gr. i ca. 20-25 min.

Bon appetit.

mandag den 17. december 2012

Sølvskeen

Den her fantastiske kogebog er endelig blevet min! Nogle kalder den italiens svar på frk. Jensens kogebog. Jeg har lige pakket den ud, og sidder og læser forordet. Der er kommet 400 billeder mere i. Det er en lidt dyr bog, men kan findes til ca. 250 kr., men så får du også en bog på 1500 sider.


tirsdag den 11. december 2012

christmas kage -hviler

Den engelske christmas cake, jeg fortalte om i det tidligere indlæg, ligger i køleskabet og hviler som den skal. Den bliver bare bedre og bedre - Og så uden jeg skal røre en finger, men nu er det også snart pyntetid. Jeg skal have den pakke ind i marcipan og smurt helt glat med royal icing. 

Når det så er gjort, så er det tid til sprøjteposen! Det er desværre rigtig længe siden jeg har været igang, så det kommer til at tage mig nogen tid, at få den rigtig pæn. Her er trikket nok ikke at gøre det for kompliceret. Hellere et enkelt design end noget makværk, men lad os nu se om jeg kan lade være. 

lørdag den 1. december 2012

Christmas julekage

Jeg er lidt for sent på den i år. I bedste tilfælde i sidste øjeblik, jeg får bagt årets Christmas julekage til min mor. Nu står den i ovnen de næste 3 timer. Derefter 3 uger i køleskabet og så er den klar. Jeg har de tørrede frugter til at ligge i rom i minimum 24timer, inden jeg bager kagen.  Tog et billede af kagen på køkkenvægten inden den kom i ovnen. Knap 2.5 kg. Kage.