hurtig taco

Overskriften burde nok hedde. Nemt - nemt - nemt!  Taco er bare slet ikke til at spise ordentligt. Og det smager da for godt til kun at spis...

søndag den 4. november 2012

strawberry cheesecake.

jeg elsker simpelthen en god cheesecake og den her må siges at høre i den kategori.

300 gr. digestive kiks.
150 smeltet smør

400 gr. mascapone
1½ dl. cremefraise
4 dl. fløde ( piskes til skum)
1 lime og frugt og skallen derfra
2 husblas.

2 spsk. vand
200 gr. frosne jordbær (el. friske)
50 gr. sukker
2 blad husblas.

springform 22 - 26 cm.

smuldrer kiks helt fint og bland smørret i.
pres blandingen ned i den smurte springform. bag v. 200 gr. i ca. 15 min. til den er gylden.

sæt husblassen i blød i koldt vand. derefter smelt den forsigtigt over vandbad.
pisk fløden til let skum og stil den til side.

Piske mascarponen lidt op, tilsæt cremefraise, limesaft og skal. Det skal have konsistents af en ensformig creme.  Den smeltede husblas skal lige af blusset i ca ½ min. for at køle lidt inden den tilsættes cremen. Rør cremen til ensformig masse og tilsæt fløden ved at vende den forsigtigt i. Det er vigtigt at bevare så meget luft som muligt i ostecremen, det gør den let og behagelig at spise.
Den færdige ostecreme smøres over kiksebunden. Sørg for at cremen ligger plant hen over kagen, det giver et pænere resusltat når jordbærgelen kommer på.

Jordbær gele:

2 spsk. vand op i en gryde sammen med jordbærerne. Lad det hele koge op og tilsæt sukkeret.
udblød husblas i koldt vand.
Si jordbærsaften fra jordbærene og tilsæt husblas i den varme saft. Ved en håndvarm temperatur hældes den flydende jordbærsaft over ostekagen og kagen stilles tilbage på køl i min 2 timer.

Ja, jeg tog lige 30 sek. På at lave en machiatto


Ingen kommentarer: